Indsæt Soundslides i en web-artikel - f.eks. Wordpress (.org)


Soundslides er et genialt lille værktøj til billed-lyd fortællinger. Men når du eksporterer den færdige fortælling, genererer Soundslides en mappe med en masse filer. Og hvordan får man lige den ind i en web-artikel - i Wordpress (org) f.eks? Opskriften kommer her.

1. Eksport fra Soundslides
Soundslides’ eksporer en mappe ved navn publish_to_web. Mappen indeholder en række filer, som billed-lyd fortællingen skal bruge, og som du ikke skal pille ved. Sådan ser indholdet ud - til din orientering - kig, men lad være med at pille:
Publish-to-web indhold

2. Omdøb publish_to_web folderen

Det er mappen publish_to_web med alt dens indhold, du skal bruge. Men først er det en god idé at ændre dens navn, for forestil dig forvirringen, hvis du skal uploade flere billed-lyd fortællinger og de allesammen ligger i mapper af samme navn.

Altså omdøb publish_to_web og husk: Ingen æ,ø,å og specialtegn i mappens nye navn, for www kan ikke læse dem i filnavne, og brug kun små bogstaver, så reducerer du fejlmulighederne!

I dette eksempel er publish_to_web døbt om til fullscreen. Eksemplet ligger på Soundslides’ hjemmeside…

3. Upload til din server eller dit webhotel
Mappen fullscreen med alt sit indhold skal nu uploades - det foregår ved hjælp af et FTP-program. I eksemplet er mappen fullscreen uploadet til mappen examples på en server med adressen http://soundslides.com.

Læs evt. artiklen “FTP upload - sådan gør du”, hvis du er i tvivl om, hvad FTP går ud på.

Når mappen er uploadet, er adressen eller URL’en til den altså i dette tilfælde “http://soundslides.com/examples/fullscreen”. Det skal læses sådan:
http://soundslides.com er URL’en til serveren
examples er en mappe på serveren
fullscreen er den omdøbte publish_to_web mappe

LÆS EVT. Indsæt soundslide i en Wordpress.com blog

4. Fang embed-koden
Så kommer det. Når den omdøbte publish_to_web mappe er uploadet og vi kender URL’en dertil, skal vi have den stump kode, vi skal bruge til at embedde eller indlejre billed-lyd fortællingen i en artikel.

Soundslides Embed Utility
Soundslides har et smart redskab til formålet. Via linket http://tools.soundslides.com/embed/ kommer du ind på en side, som ser sådan ud:

Her skriver du nu URL’en til dér, hvor din fortælling er uploadet - altså når den er uploadet…

Så trykker du “continue” - og du får billed-lyd fortællingen frem. Men under den får du embed-koden:

Som du kan se, kan du stille bredde og højde, så din fortælling passer præcist til dit website. Hvis du gør det, så tryk “modify” og afvent, at du får en ny kode med de nye bredde-højde tal.

Vigtigst af alt: Du har koden. Kopier den (husk at få det hele med) og sæt den ind i artiklen (husk, din editor skal være i HTML- eller kode-view) og vupti:

– Her er billed-lyd fortællingen fra mappen fullscreen.

Det fede ved at lade Soundslides Embed Utility gøre arbejdet er, at du blot skal copy-paste koden og ikke et sekund tænke over, hvad der står.


For nørder: Hvis du alligevel gerne vil kigge over skulderen på koden, ser den sådan ud:

<object classid=”clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000″ width=”480″ height=”340″ id=”soundslider”><param name=”movie” value=”http://media.soundslides.com/examples/fullscreen/soundslider.swf?size=2&format=xml&embed_width=480&embed_height=340″ /><param name=”allowScriptAccess” value=”always” /><param name=”quality” value=”high” /><param name=”allowFullScreen” value=”true” /><param name=”menu” value=”false” /><param name=”bgcolor” value=”#000000″ /><embed src=”http://media.soundslides.com/examples/fullscreen/soundslider.swf?size=2&format=xml&embed_width=480&embed_height=340″ quality=”high” bgcolor=”#000000″ width=”480″ height=”340″ menu=”false” allowScriptAccess=”sameDomain” allowFullScreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash”></embed></object>

Den kan du så prøve at knække, hvis du har lyst.

God fornøjelse!

Comments are closed.