Optag skype-samtaler

Ikoner
Programmer  som Call Recorder (mac) og MP3 Skype Recorder(pc) giver mulighed for at optage Skype-interviews.

Skype (som er gratis) finder du her.

MAC-folket kan downloade en Call Recorder på http://www.ecamm.com/mac/callrecorder/ - den findes i en gratis prøveversion, men ellers koster den bare 20 dollar. Prisen dækker alle senere opdateringer, så det er der vist ikke noget at sige til.

Recorderen optager både lyd og video. Et genialt og uundværligt program for journalister eller andre, der bruger Skype-interviews.

Selv har jeg sat Call Recorder op til at optage automatisk. Så skal jeg slå den fra, hvis ikke jeg vil optage. Det er bedre, end hver gang at glemme at trykke på record-knappen, når jeg gerne vil optage.

Når du har ionstalleret recorderen, bliver den en del af Skypes “preferences” panel (menu Skype > Preferences) hvor du kan sætte den op til at optage i de formater, størrelser osv. der passer dig. Mit preferences-panel er gengivet her - til inspiration:

Preferences panel

Jeg har ikke selv brugt at optage video. Recorderens lydfiler lægger sig pænt i en mappe på skrivebordet, hvorfra de kan hentes ind i Audacity…

Til PC kan du downloade MP3 Skype Recorder på http://voipcallrecording.com/ - den er til gengæld gratis :-) og den har en fin-fin manual, som tager dig igennem opsætningen. En fordel ved MP3 Skype Recorder er, at den optager automatisk - dvs. du kommer ikke til at glemme at optage. Automatikken kan slåes fra.

Comments are closed.