Twitter, crowdsourcing, sociale medier i journalistikken

To tragiske dødsfald. To bortforklaringer fra myndighedernes side. Og to eksempler på, at sociale medier og i særdeleshed Twitter i hænderne på dygtige Guardian-journalister fik sandheden for en dag

Allerførst: Tak til min gode kollega Kristian Strøbech for at vise mig disse fremragende eksempler på Twitter-dreven journalistik fra britiske The Guardian.

Dernæst: Pakken her består af videoen “Crowdsourcing the news” fra 2011, hvor Guardian-journalisten Paul Lewis gennemgår to rystende cases - og så links til de interaktive grafikker, der bliver vist i videoen.

Se videoen

De første godt 8 minutter af videoen omhandler sagen om Ian Thomlinson, som blev slået ned og dræbt af det britiske politi under G20-demonstrationerne i London 2009 - dernæst (8 min. 38 sek. inde i videoen) gennemgår Lewis sagen om Jimmy Mubenga, som blev dræbt af tre sikkerhedsvagter under sin udvisning til Angola.
Se videoen her og glæd dig over “the power of crowdsourcing”

Mere materiale (vist i videoen)

Guardian G20 death: Ian Tomlinson’s last movements

Tidslinie fra BBC Events following Ian Tomlinson’s death during G20 demo

Guardian Jimmy Mubenga: What happened on BA flight 77

Hvad er TED.com?

“TED is a nonprofit devoted to Ideas Worth Spreading. It started out (in 1984) as a conference bringing together people from three worlds: Technology, Entertainment, Design.” - En slags folkeuniversitet på nettet. Flere end 1100 foredrag. Et spændende sted at få ny viden. Tjek selv.

Leave a Reply