Indhold i ‘Skriv til nettet’

Frygt ikke koderne - lær dem at kende og brug dem

Webformidling kræver et minimum kendskab til de koder, der ligger bag enhver webside. Download mine små manualer og bliv meget mere fortrolig med koderne. Mere »

Smart redskab til online sproganalyse - wordle.net

wordle
Ord er magt. Det er ikke ligegyldigt, hvilke ord, vi bruger, når vi beskriver verden. Ordenes undertoner og overtoner kaldes også for diskurs. Få link til en smart online “diskurs-analytiker”. Brug den og bliv mere opmærksom på sproget. Mere »

Reporters handbook fra Reuters giver gode råd - også til web


Mere »

Ophavsret: Hvis der ikke står, du må, så lad være

At det er så let som ingenting at “embedde” en video fra Youtube i din webartikel betyder ikke, at du må. At det er så let, at det ligner en invitation, at lægge et foto fra Flickr ind i din webartikel betyder ikke, at du må. Mere »

Web-verden for dummies (vi er mange)

Det kan være svært og vældig abstrakt at forstå, hvordan web-verden ser ud - med servere, webhoteller, services som Flickr og Youtube eller med sevices som Wordpress eller Blogger. For ikke at tale om websteder eller hjemmesider - dem er der rigtig-rigtig mange af. I denne artikel prøver jeg - med streg under prøver - at give en jordnær sammenhæng i nettets mylder.

Webcity
Illustration: Ole Rode Mere »

Fire måder at læse på - fire måder at skrive på

Gift-ikon
Skal-læsning, ajour-læsning, interesse-læsning og oplevelses-læsning. Fire slags læsning og fire slags udfordringer til webformidleren. Mere »

Læsere på nettet skanner - skriv skanbart


En af web-skrivningens klassikere er Jakob Nielsens Alertbox-artikel fra 1997 (!) “How Users Read on the Web“. Selv om den er af ældre dato, giver den gode anvisninger på, hvordan en tekst kan gøres skanbar. Mere »

Gode råd når du skal skrive til nettet

Rubrik eller overskrift, manchet eller resumé er dine vigtigste redskaber. Få gode råd, download prototype på web-artikel og en tjekliste til din web-formidling Mere »

Eyetrack - se hvor hurtigt netlæsere skanner

Youtube video viser en live eyetrack undersøgelse af en berlingske.dk læser. Advarsel: Her bliver virkelig skannet og skippet - og zoomet meget lidt. Mere »

Læsning på nettet: Vi skanner, skipper og zoomer


Kan læsning på nettet beskrives med et enkelt billede? Her forsøger jeg: På nettet er vi alle jægere: Mere »